2024.05.14.

Azt már megszokhattuk, hogy a Wizz Air imád variálni, nekünk például néhány éve például a Bécs – Sharm El Sheikh járatunkat négyszer is módosítottak, igaz, arra még rá lehetett fogni, hogy mindez a covid tizenötödik hulláma miatt volt. Most viszont semmilyen rendkívüli körülmény nem indokolja a variálást, mégis szétszívatja az egyiptomi utasait a fapados légitársaság.

Az egész ott kezdődött, hogy a tavaly novemberben nagy csinnadrattával bejelentett Debrecen-Hurghada járatot az indulás után 1,5 hónappal máris elkezdte ritkítani a Wizz, majd január 15-el meg is szüntették, valamint a téli időszakban jelentősen ritkították az Egyiptomba tartó bécsi és a budapesti járatokat.

Úgy tűnt, hogy a téli időszakkal ellentétben a nyári menetrendben a Budapest-Hurghada, Budapest-Sharm El Sheikh, valamint Budapest-Kairó viszonylatban nagyjából rendben lesznek a járatok, sokan be is vásároltak repjegyekből. A Wizz Air persze, nem lenne Wizz Air, ha nem kezdett volna egy újabb átvariálást.

Ma frissítették a nyári menetrendet, amiből Sharm El Sheikh június közepétől októberig teljesen kikerült, nagyon boldogok lehetnek azok, akik a nyári időszakra vásároltak jegyet. Ez esetben választhatnak átfoglalást más időpontra/járatra, vagy pénzvisszatérítést.

A hurghadai és kairói utasok sem jártak sokkal jobban, hiszen a meghirdetett menetrendhez képest ritkultak a járatok, és a megmaradt járatokhoz is sikerült egy ocsmány, szar menetrendet összerakni. A gépek Budapestről este 10 után indulnak majd, és hajnali 3 óra körül érkeznek Egyiptomba, visszafelé pedig Kairóból 3:30-kor, Hurghadából pedig 3:45-kor fognak visszaindulni a járatok. Mégis, ki akar így nyaralni?